diumenge, 11 de juny del 2017

TAVERTET "La Fissura Penjada"



Si escales amb lliure o de una manera més barroera, ningú et demanarà explicacions...

Els escaladors mediàtics, que han anunciat el que faran, necessiten justificar el que han fet, com ho han fet i amb quin temps. Cada vegada és més important el com s’ha fet...

Els herois no existeixen, tots som humans... No sé si la sort existeix, la mala sort segur que si.

El que no és normal, es passejar-se en solo integral per la Freerider al Capitan en 3h. 56’.




Collsacabra   TAVERTET  

“La Fissura Penjada”    90 m.   A2 V       1ª Ascensió 3 i 9 de juny del 2017

Molt a prop de Tavertet, seguin el GR 151 (de baixada) en direcció a Sau, després d’una zona d’escalada esportiva, als 10 minuts trobem el Cingle Moltorer.

Si ens fixem en la paret, veurem una extraordinària Fissura... Penjada allà dalt. Per arribar-hi cal barallar-se amb diverses exquisideses precàries osonenques.

La via comença en un degotall providencial, on s’ha de posar el Camalot nº 3, per tot seguit col·locar-hi els estreps. Per fer els dos primers llargs son necessaris 10/15 Pitons... Reunions equipades, i algunes assegurances marquen l’itinerari.

La Fissura es pot fer amb escalada lliure, amb un grau estimat de 6c/7a, cal portar un joc de Friends fins el Camalot 4 (repetint els nº 1-2-3).

Un cop acabada la via, trobem la pista que en menys de 5 minuts ens porta a Tavertet.

En definitiva, un preciós recorregut per entretenir-se i gaudir d’un dels racons de Catalunya menys visitats per els escaladors.


 

1er llarg


2º llarg

Flanqueig del sostre


3er llarg



11/6/2017   Pic de la Dona 2704 m.   Bastiments 2883 m.